Nadat een groep activisten bijeenkwam in het huis van de politieke gevangene Saied Matinpour om zijn verjaardag te vieren, zijn drie studenten, die hieraan hadden deelgenomen, na hun vertrek verdwenen.

Dinsdag zijn drie studentenactivisten uit Zanjan, Mehrdad Karami, student elektrotechniek aan de Tabriz Universiteit, Jamal Rezayi, mechanicastudent aan de lerarenopleiding van Azarbaijan en Khalil Gholami, student aan de Vrije Universiteit van Abhar, niet thuisgekomen na een bijenkomst ter gelegenheid van de verjaardag van Saied Matinpour.

Politieke- en burgerrechtenactivisten hebben een oproep gedaan om op 22 september op het belangrijkste plein van de stad bijeen te komen om te protesteren tegen het opdrogen van het Orumieh Meer. (Mensenrechtenactivisten in Iran, Daneshju Nieuws – 22 september 2011)