De politieke gevangene Ali Moezi zit, hoewel zijn gezondheidstoestand zeer slecht is, nog steeds vast in het beruchte cellenblok 209 van de Evin-gevangenis. De 58-jarige Moezi lijdt aan blaaskanker en heeft al bijna vijf maanden geen behandeling gekregen in cellenblok 209, dat valt onder het beheer van het ministerie van Inlichtingen. Hij heeft grote pijn, maar wordt desondanks voortdurend verhoord en staat bloot aan fysieke en psychische vormen van marteling door ondervragers van de inlichtingdienst.

Een van de redenen waarom Ali Moezi werd gearresteerd, was dat hij de begrafenis van Mohsen Dokmeh Chi had bijgewoond [die eveneens leed aan kanker toen hij in de gevangenis zat en overleed omdat medische behandeling hem bewust onthouden werd]. Daarnaast maakt hij zich ernstige zorgen omdat zijn twee dochters zich in Kamp Ashraf in Irak bevinden. (Human Rights and Democracy Activists in Iran – 29 oktober 2011)