Vandaag stond in de Majlis [het Iraanse parlement] het plan op de agenda om de straf te verhogen voor mensen die naar Bezet Palestina [Israël] gaan.

Kazem Jalali, de woordvoerder van Commissie voor Nationale Veiligheid en Buitenlands Beleid zei dat Iraanse paspoorten gebruikt kunnen worden om overal naartoe te reizen behalve naar landen die zijn verboden door de Islamitische Republiek.

‘De wet stelt een straf van 1 tot 3 maanden gevangenis of een boete van maximaal 10.000 rial op reizen naar verboden landen,’ zei hij. ‘Natuurlijk heeft de Nationale Veiligheidscommissie de straf voor overtreders verhoogd en er 3 tot 5 jaar gevangenis en een paspoortverbod aan toegevoegd.’
Uiteindelijk gaven de leden van de Majlis hun goedkeuring [aan een wet] waardoor een Iraniër die tegen de wetten van de Islamitische Republiek naar een verboden land gaat een gevangenisstraf van 2 tot 5 jaar en een paspoortverbod van 3 tot 5 jaar opgelegd kan krijgen.
(Asre, Iraans staatspersbureau)