De politieke gevangene Reza Jushan, die na de verkiezingen van 2009 werd gearresteerd, is opnieuw tot een gevangenisstraf van een jaar veroordeeld omdat er een nieuwe zaak tegen hem is aangespannen. Hij is overgebracht naar het speciale veiligheidscellenblok van de Rajayi Shahr-gevangenis in Karaj.

Volgens berichten werd deze politieke gevangene van zaal 12 cellenblok 4 in de Rajayi Shahr-gevangenis naar de Evin-gevangenis gebracht om hem verder onder druk te zetten teneinde zijn gevangenisstraf te verlengen. Nadat de eerste afdeling van de Revolutionaire Rechtbank van Karaj, die werd voorgezeten door Seyed Mosa Asef al-Hosseini, een gevangenisstraf van een jaar tegen hem had uitgevaardigd, werd hij eind november opnieuw overgebracht naar Rajayi Shahr.

De laatste veroordeling van deze politieke gevangene zou eind oktober aflopen, maar begin september werd hij op bevel van veiligheids- en gerechtelijke functionarissen meegenomen naar de Evin-gevangenis met het doel nieuwe beschuldigingen tegen hem in te brengen.

Reza Jushan heeft in de voorbije twee jaar te kampen gehad met ernstige aandoeningen vanwege de zeer moeilijke omstandigheden en geestelijke en lichamelijke martelingen waaraan hij is onderworpen door mensen van veiligheids- en gerechtelijke instanties. Op 3 augustus van dit jaar had hij hartproblemen, maar werd hem elke medische behandeling onthouden. (Committee in Defense of Political Prisoners – 1 december 2011)