Volgens berichten van lokale media uit Azerbeidzjan, is in de afgelopen maanden een aantal jonge gedetineerden in Tabriz seksueel misbruikt.

Volgens Sana News zijn twee tieners, die tijdens een voetbalwedstrijd in Tabriz werden gearresteerd, seksueel misbruikt door personeel van het SSF detentiecentrum van de inlichtingendienst in Tabriz.

Volgens de verklaringen van deze twee jongens van 16 en 17 jaar, die anoniem willen blijven uit angst voor de gevolgen van hun onthulling, werden ze na hun arrestatie in het Imam Stadion in Tabriz overgebracht naar de veiligheidsdienst in de Saebstraat. Ze werden geblinddoekt en gepijnigd, waarna agenten van de veiligheidsdienst verschillende lichaamsdelen van hen betastten en hen molesteerden.

Volgens dit bericht is er, gezien het uitgebreide aantal arrestaties onder de stadionbezoekers, kans dat deze behandeling de afgelopen maanden veel vaker heeft plaatsgevonden met jeugdige gedetineerden, die uit schaamte hun mond hebben gehouden.

Naar verluidt hebben Azari activisten en andere gedetineerden van de inlichtingendienst van de Revolutionaire Garde de afgelopen jaren een soortgelijke behandeling ondergaan. (Studentencomité ter verdediging van politieke gevangenen – 14 december 2011)

Volgens SSF commandant zullen agenten vrouwen  in ‘onconventionele kleding en laarzen’ aanpakken

Het hoofd van de zedenpolitie: “De politie zal zich bezighouden met degenen die op straat onconventionele kleding en laarzen dragen”.

“Het dragen van laarzen is niet verboden; veel vrouwen die laarzen dragen zijn behoorlijk gesluierd. Alleen het dragen van laarzen in combinatie met bepaalde kleding is verboden. Na het geven van een mondelinge waarschuwing zal de politie in deze kwestie optreden”, aldus Ahmad Rouzbehani, terwijl hij verwees naar de start van het winterseizoen …

“Sluier, kuisheid en al het andere gelden zowel voor mannen als vrouwen en er is geen verschil tussen hen. Een aantal mannen is ook ongepast gekleed en we hebben mensen gearresteerd vanwege hun kleding “, voegde hij eraan toe. (staatsnieuwsdienst Fars – 14 december 2011)