Volgens berichten is de toestand van politieke gevangene Hassan Tafah kritiek en ligt hij door gebrek aan medische zorg op het randje van de dood.

Hassan Tafah (84) lijdt aan leukemie, maar krijgt geen enkele medische behandeling. Zijn vingertoppen werden vorige week zwart, dit breidt zich nu uit naar zijn handpalmen. De politieke gevangene lijdt hierdoor vreselijke pijn, maar de gevangenisfunctionarissen weigeren om hem voor behandeling naar het ziekenhuis te brengen.

De Medische Commissie heeft enige tijd geleden medegedeeld dat hij geen detentie kan verdragen en moet worden vrijgelaten. Ook de ziekenboeg van de gevangenis heeft aan de openbare aanklager van Teheran gezegd dat zij hem daar niet kunnen behandelen en dat hij moet worden overgebracht naar een ziekenhuis buiten de gevangenis. De officier van justitie van Teheran, Abbas Jafari Dolat Abadi, heeft echter verhinderd dat hij naar het ziekenhuis werd overgeplaatst…

Het leven van deze gevangene is in groot gevaar, en als hij niet naar het ziekenhuis wordt gebracht zal hij een pijnlijke dood sterven. (Mensenrechten- en democratie-activisten in Iran – 14 december 2011)