Agenten van de staatsveiligheidsdienst van de Islamitische Republiek hebben de ‘Assembly of God Church’ in Ahvaz overvallen en houden dominee Farhad Sabok-Rooh en zijn vrouw vast.

Nieuws van FCNN:
Op vrijdag 23 december 2011 omsingelde een groot aantal staatsveiligheidsagenten om 11.00 uur plaatselijke tijd  de Church of The Assembly of God in de stad Ahvaz, het centrum van de olierijke provincie Khuzestan ongeveer 900 kilometer ten zuidwesten van Teheran, en deed tijdens de weekdienst die op dat moment gaande was een inval in de kerk.

Alle aanwezigen, onder wie kinderen die les hadden op hun vrijdagschool, werden opgepakt, mobiele telefoons werden in beslag genomen, en het kerkgebouw werd grondig doorzocht door agenten in burgerkleding die weigerden zich te identificeren.

Een aantal computers, alle audiovisuele apparatuur en honderden christelijke boeken werden meegenomen, kerkgangers moesten hun mobieltjes inleveren en werden in twee bussen naar een onbekende bestemming gebracht.

FCNN bericht dat bijna allen die zijn opgepakt, na grondig te zijn gefouilleerd en verbaal te zijn vernederd, een paar uur later zijn vrijgelaten.

Dominee Farhad Sabok-Rooh, zijn vrouw Shahnaz en twee andere christelijke werkers, David en Naser genaamd, zijn echter niet vrijgelaten en worden vastgehouden in een onbekende gevangenis.

De vrijgelaten kerkgangers hebben te horen gekregen dat ze erop voorbereid moeten zijn dat ze opnieuw worden ontboden, en dat ze hun mobieltjes misschien terugkrijgen als geoordeeld wordt dat ze geen gevaar vormen voor de veiligheid van de Islamitische Republiek.

De verblijfplaats van dominee Farhad en zijn vrouw Shahnaz en de twee andere christelijke werkers is onbekend, en de ‘autoriteiten’ hebben tot dusver geen reden opgegeven voor hun felle antichristelijke acties in Ahvaz.

We zullen u op de hoogte houden als er nieuwe ontwikkelingen zijn.
In de maanden januari en februari van dit jaar zijn in Ahvaz en Desfool veel huiskerken overvallen en daarbij zijn veel christenen opgepakt en vastgezet, en nog veel meer christenen zijn ontboden op het kantoor van het ministerie van Inlichtingen in Ahvaz. Volgens een bron zijn ten minste drie personen vastgezet en meer dan 20 personen ontboden voor ondervraging en intimidatie.