Volgens berichten zal de politieke gevangene Ali Moezi worden berecht door de Revolutionaire Rechtbank van Teheran op beschuldiging van vijandschap met God, waarvoor de doodstraf kan worden geëist.

Deze politieke gevangene zal binnenkort worden berecht door rechter Salavati, die de “Rechter van de Dood” genoemd wordt omdat hij berucht is door het stelselmatig uitdelen van doodvonnissen.

De aanklacht tegen hem is ingediend door ondervragers van het Ministerie van Inlichtingen. De beschuldiging van vijandschap met God is wegens het verblijf van zijn dochters in Kamp Ashraf in Irak, het feit dat hij in de jaren ’80 ook al een politieke gevangene was en zijn deelname aan de begrafenisplechtigheid voor Mohsen Dokmeh Chi. Dat was ook een politieke gevangene en vader van een inwoner van Ashraf. Deze had kanker en is in de gevangenis overleden omdat hij doelbewust geen chemotherapie kreeg.
Ali Moezi lijdt aan blaaskanker en heeft ook ernstige nekklachten. Sinds zijn arrestatie wordt elke medische behandeling hem ontzegd.   (9 januari 2011)