Een Koerdische politieke gevangene is verlamd geraakt na in de gevangenis een injectie gekregen te hebben.

Volgens berichten werd de 26-jarige politieke gevangene Ali Chak, die afkomstig is uit een dorp in Sardasht in de provincie West-Azerbeidzjan, overgebracht naar de ziekenafdeling van de Staatsgevangenis van Mahabad en kreeg hij daar een injectie. Kort na het toedienen van de injectie raakte hij verlamd aan beide benen.

Deze Koerdische politieke gevangene werd, ondanks de kritieke toestand waarin hij verkeerde teruggebracht naar zijn cel en pas nadat andere gevangenen fel geprotesteerd hadden tegen deze gang van zaken, vervoerd naar het ziekenhuis van Orumieh.

Ali Chak is veroordeeld tot zeven jaar gevangenis omdat hij schuldig bevonden is aan samenwerking met een Koerdische oppositiegroep. (Kordpa-website – 2 januari 2012)