Volgens bronnen van mensenrechtenorganisaties zijn twee Koerdische gevangenen, Loqman en Zaniar Moradi, door rechter Salavati van het Revolutionaire Hof veroordeeld tot openbare ophanging op beschuldiging van vijandschap met God en het doden van de zoon van de leider van het vrijdaggebed in  Marivan. Ambtenaren van de gevangenis hebben hen enkele dagen geleden mondeling medegedeeld dat hun straf door het Hooggerechtshof is bevestigd.

“Vorige week vertelden ambtenaren van de Rajayi Shahr Gevangenis aan deze twee Koerdische gevangenen dat hun straf door het Hooggerechtshof gegrond is verklaard. Loqman Moradi bevestigde dit bericht in een korte telefoontje naar zijn familie en zei dat hij geschokt was door het nieuws en dat hij hoopte, gezien het feit dat hij geen schriftelijke bevestiging had gekregen, dat dit slechts een intimidatiemiddel was”, aldus de zegsman.

Volgens deze bron was de advocaat van de twee politieke gevangenen verbluft door dit nieuws. Hij vertelde hun familie dat het vonnis niet officieel aan hem is medegedeeld en dat hij volgende week naar Teheran zal gaan om de zaak te vervolgen. (Studenten comité ter verdediging van politieke gevangenen, International Campaign for Human Rights in Iran – 25 januari 2012)