Leila Mohammadi, een vrouw die zich tot het christelijke geloof heeft bekeerd, werd door agenten van de veiligheidsdienst gearresteerd op haar werkplek en is daarna door het Revolutionaire Hof veroordeeld tot twee jaar gevangenis.

Mevrouw Mohammadi werd op 18 januari berecht door het Revolutionaire Hof, waarbij ze werd beschuldigd van ‘samenwerking met aan buitenlandse groepen gelieerde elementen, anti-islamitische propaganda, het oprichten van groepen en misleiden van mensen onder het mom van een huiskerk, het schenden van heilige zaken en handelen tegen de nationale veiligheid’. Het hof sprak haar vrij van de beschuldiging van ‘samenwerking met aan buitenlandse gelieerde elementen’, omdat ze niet op de hoogte was [van hun vermeende banden met buitenlandse groepen]. Op basis hiervan werd deze christelijke bekeerling tot twee jaar gevangenis veroordeeld en werd dit vonnis tegen haar uitgesproken. (Human Rights Activists in Iran – 30 januari 2012)