7 februari 2012 – In februari 2011 werd de Duitse journalist Marcus Hellwig vrijgelaten uit de gevangenis in Iran. Nu heeft hij voor het eerst in een interview gesproken over de 132 dagen gevangenisstraf. Hij vertelt over de mishandelingen, de angst voor de dood en de dagelijkse marteling van gevangenen.

In SPIEGEL ONLINE staat erover:

Psychologische terreur, mishandeling, onzekerheid – Marcus Hellwig, verslaggever voor de krant “Bild am Sonntag”, zat 132 dagen gevangen in Iran. Hij wist niet of hij ooit weer zou worden vrijgelaten. “Vooral de eerste tien dagen waren heftig, toen werd er veel geslagen”, vertelt de 46-jarige Hellwig nu in een interview met “Bild am Sonntag”.

Hij werd continu ondervraagd en moest urenlang bewegingloos alleen maar tegen een muur staan. Pas na de eerste ontmoeting met iemand van de Duitse ambassade verbeterden de ondervragingscondities aanzienlijk.