De veiligheidsmaatregelen van de Islamitische Republiek verscherpen zich in heel Teheran, terwijl groepen in de Takht Tavoos-straat in het centrum van Teheran, zo wordt gemeld, ‘Dood aan de dictator!’ roepen. Op het Azadi-plein en het Vanak-plein scandeerden mensen leuzen. Sinds gisteravond hebben burgers tekstberichten ontvangen met de boodschap: ‘Beste burger, als u zich op een antirevolutionair netwerk begeeft of een illegale bijeenkomst bijwoont, zult u worden vervolgd overeenkomstig de artikelen 489, 500 en 508 van het Islamitische wetboek van strafrecht.’

Troepen in burger en veiligheids- en politieagenten zijn, aldus berichten, aanwezig in alle grote straten en op de route van de voorgenomen stille mars zoals aangegeven in de oproep  van de oppositie. Antioproerpolitie en materieel zijn in stelling gebracht, en alle winkels in de Azadi-straat hebben de waarschuwing gekregen hun deuren te sluiten voor het geval het tot onlusten komt.

In een artikel in de Montreal Gazette staat beschreven dat in Teheran politie- en veiligheidstroepen worden ingezet ter voorkoming van demonstraties. De Gazette bevestigt dat de autoriteiten buitenlandse media, waaronder journalisten van AFP, hebben verboden er verslag van te doen. (Eurasia – 14 februari 2012)