TEHERAN – Iraanse pro-democratie-activist Kourosh Zaim is een voorwaardelijke straf van drie jaar opgelegd door de rechtbank die hem schuldig bevond aan het in gevaar brengen van de nationale veiligheid en het verspreiden van propaganda tegen de Islamitische republiek.

De 72-jaar-oud lid van de oppositiepartij Nationaal Front is een uitgesproken criticus van het regime in Teheran.

Zaim werd gearresteerd in februari 2011, een paar uur nadat een interview met RFE/RL’s Radio Farda werd uitgezonden.

In het interview zei hij dat autoritaire regimes in de regio onvermijdelijk geconfronteerd zouden worden met ‘maatschappelijke explosies’, vooral omdat de bevolking in meerderheid bestaat uit jonge mensen met toegang tot informatie via sociale media.

Het is echter niet duidelijk of de arrestatie van Zaim verband hield met het interview.

Link naar bericht