12 april 2012 – De Iraanse zanger en songwriter Arya Armnejad is veroordeeld tot een jaar in de gevangenis voor ‘propaganda-activiteiten tegen het regime van de Islamitische Republiek.’ Op zijn Facebook-pagina meldde Armanejad gisteren dat de Revolutionaire Rechtbank hem heeft veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf op grond van artikel 500 van het Islamitische wetboek van strafrecht: ‘een ieder die betrokken is bij propaganda tegen de Islamitische Republiek of ten bate van dissidente groepen wordt veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie maanden tot een jaar.’

Aramnejad bericht dat hij de straf krijgt vanwege vier nummers die hij heeft geschreven, getiteld ‘Over Honderd Jaar’, ‘Nostalgie’, ‘De Aanraking van de Vrijheid’ en ‘Bitter Lied.’
Ook wordt hij bestraft voor het bezoeken van Mohammad Khatami, de voormalige Iraanse president en belangrijke hervormer, zowel als zijn ontmoeting met Parvin Fahimi, de moeder van Sohrab Aarabi, een van de demonstranten die doodgeschoten werden bij de demonstraties na de betwiste presidentsverkiezing van 2009.