Op 16 juli werd  Pedram Nasrollahi, arbeidersactivist en lid van een coördinatiecomité van organisaties voor arbeidershulp, door de openbare revolutionaire rechtbank van Sanandaj beschuldigd van “propaganda tegen het regime door samenwerking met een oppositie groepering” en “lidmaatschap van het coördinatiecomité van werknemersorganisaties voor hulp aan arbeiders”.

Nasrollahi kreeg een jaar gevangenisstraf wegens de propaganda-beschuldiging, ook al had hij tijdens het verhoor en in de rechtbank krachtig geprotesteerd tegen de onterechte beschuldiging. Hij kreeg tevens twee jaar gevangenisstraf wegens zijn lidmaatschap van de arbeidersgroepering. Nasrollahi heeft 20 dagen de tijd om bezwaar te maken tegen zijn vonnis voor zijn dossier naar het Hof van Beroep wordt gestuurd voor verdere beoordeling.