De Iraanse autoriteiten hebben voorkomen dat Hanieh Farshi, een politieke gevangene van de vrouwenafdeling van de Evin gevangenis die veel pijn heeft aan haar nieren en blaas, een medische behandeling krijgt.
Artsen van de Evin gevangenis hebben verhinderd dat Farshi ook maar enige vorm van medicatie of zorg krijgt, ook al zijn er sporen van bloed gevonden in haar urine.

Volgens HRANA heeft Farshi dringend medisch ondersoek en een CT scan nodig, maar haar ondervragers hebben haar overplaatsing naar het ziekenhuis tegengehouden.
Hanieh Farshi werd in juli 2010 gearresteerd in de stad Tabriz, volgens betrouwbare bronnen wegens haar online activiteiten. Rechter Moghiseh van afdeling 28 van de Revolutionaire Rechtbank veroordeelde haar tot zeven jaar gevangenisstraf op de beschuldiging van “godslastering” en “het beledigen van de Opperste Leider”.