Peyman Aref, journalist en studentenactivist die onlangs werd vrijgelaten uit de gevangenis, heeft een oproep gekregen voor sectie 1172 van het Hof van Strafrecht van Teheran. Op 17 juli ontving Aref een dagvaarding om op 5 augustus om 9:30 uur voor de rechtbank te verschijnen wegens nieuwe, ongefundeerde beschuldigingen.

De recente oproep van Peyman Aref heeft te maken met een nieuw dossier over hem van 14 maart 2012, de dag dat hij voor de vijfde keer werd gearresteerd sinds de nasleep van de presidentsverkiezingen van 2009. De arrestatie gebeurde na een aanklacht tegen Aref van Bahram Reshteh Ahmadi, adjunct-procureur van Teheran, die verantwoordelijk is voor de gevangenissen en hoofd is van het Shahid Moghaddas Hof in de Evin Gevangenis.

Aref is beschuldigd van “Het verspreiden van leugens met de bedoeling om de publieke opinie te verstoren door een interview met de website Kaleme”. Aref sprak in oktober 2011 na zijn vrijlating uit de gevangenis met Kaleme. Hij sprak over de wrede geselingen hij kreeg voordat hij werd vrijgelaten.

Bahram Reshteh Ahmadi is een van de 17 Iraanse autoriteiten die in maart 2012 van de Europese Unie sancties opgelegd hebben gekregen.