Nasrin Sotoudeh, de vrouw van Khandan en de moeder van Mehraveh, zit sinds september 2010 in de Evin gevangenis.
Op 21 juli ging de advocate van Reza Khandan, Nasim Ghanavi, samen met zijn dochter Mehraveh naar de Evin gevangenis om een bezwaarschrift in te dienen tegen de dagvaarding en het reisverbod van haar cliënten, en om een volmacht in te dienen, maar ze kregen geen toegang.

Volgens Ghanavi hebben alle personen die beschuldigd worden van een misdrijf het recht op een advocaat. In de Iraanse wet staat dat er binnen 20 dagen een schriftelijk bezwaar ingediend kan worden bij de rechtelijke macht. Hoewel justitie niet toestaat dat er advocaten aanwezig te zijn bij het onderzoek, mochten advocaten altijd nog een volmacht en bezwaar indienen.

Reza Khandan is de echtgenoot van Nasrin Sotoudeh en Mehraveh is hun dochter. Nasrin Sotoudeh is een prominente Iraanse advocate, die in de Evin gevangenis zit. Ze werd in september 2010 gearresteerd heeft nog geen dag verlof gekregen. Ze is veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf en heeft een beroepsverbod voor tien jaar gekregen. Volgens zeggen wordt Sotoudeh onder druk gezet om een valse bekentenis af te leggen. Naar verluid wordt er tevens druk op haar familie uitgeoefend om haar over te halen tot medewerking met de Iraanse autoriteiten.

Van belang is dat het hierbij niet alleen gaat om een gewoon reisverbod voor Reza Khandan en zijn dochter Mehraveh, maar dat justitie dossiers van hen heeft aangelegd. Een reisverbod is een voorlopige sanctie van justitie tegen hem en zijn dochter tot er een besluit is genomen over de vermeende delicten en de daaruit voortvloeiende beschuldigingen.