Vlak voor de vergadering van de Raad van de Leiders van Ongebonden Landen is op luchthaven Khomeini een van de verdachte elementen van de rellen [waarmee waarschijnlijk wordt gedoeld op de mensen die achter de opstand na de verkiezingen van 2009 zaten] opgepakt. Hij was naar het buitenland gereisd voor overleg met antirevolutionaire [krachten].

Een bron die dit rapporteerde zei het volgende: ‘De heer T.M., die naar Turkije was gegaan om antirevolutionaire en gezagsondermijnende programma’s te organiseren, werd door agenten van de inlichtingendienst van de Islamitische Republiek herkend en bij aankomst op luchthaven Khomeini gisterenochtend gearresteerd.’

‘De bezittingen en documenten die hij had meegenomen uit Turkije werden overgedragen aan gerechtelijke functionarissen,’ voegde de bron eraan toe.

(Raja News, door de staat beheerde website – 12 augustus 2012)