De vrouwengevangenis in Semnan wordt gerekend tot de detentiecentra waar de afschuwelijkste omstandigheden in het land heersen. De gevangenis was voorheen een paardenstal. Op dit moment zitten er 70 vrouwen vast die zijn veroordeeld wegens misdaden zoals moord, diefstal, oplichting, drugshandel, verslaving en het hebben van een onwettige relatie. Verder leven er zeven kinderen jonger dan twee jaar met hun moeder in dit gebouw. Ze moeten het stellen met slechts één douche.

Er is een beperkt aantal bedden in deze gevangenis, zodat gevangenen met zijn tweeën in een bed moeten slapen. Andere gevangenen slapen op de grond en kunnen vanwege ruimtegebrek alleen slapen op hun zij.

Er is slechts één raam en één deur, en door de overbevolking is de lucht erg smerig. Volgens artsen veroorzaakt de smerige lucht huidziekten. De binnenplaats van de gevangenis is zo klein dat de gevangenen niet eens buiten kunnen rondlopen. Een gevangene die de orde in de gevangenis verstoort of iets doet tegen de wil van de bewakers wordt in aanwezigheid van de andere gevangenen aan beide handen opgehangen aan de muur. Op deze manier rust het gewicht van haar lichaam volledig op haar polsen.

Zhious Nourani en Rufia Bidoqi zijn twee baha’i-vrouwen die vastzitten in deze gevangenis, en behalve de abominabele omstandigheden in de cel maken de pesterijen van andere gevangenen de situatie in deze gevangenis moeilijker voor hen.

Gevangenenbewaarders die mevrouw Siadati, Shokri en Kordi heten, hitsen andere gevangenen tegen de baha’i’s op. Kordi vertelde gevangenen die ruimte vrijmaakten voor de baha’i’s dat ‘ze vies zijn’ en dat ‘het is alsof er een hond naast je slaapt’. Andere gevangenen kregen te horen dat ‘je vanwege je vriendschap met de baha’i’s [niet naar de hemel zult gaan]’.

In de nabije toekomst zullen twee andere baha’i-vrouwen, Zohreh Nik Ayeen die een kind van zes maanden oud heeft, en Taraneh Torabi met een baby van een maand oud, hier opgesloten worden om hun celstraf uit te zitten. De atmosfeer in de gevangenis van Semnan zal de gezondheid van deze kleine kinderen ernstig in gevaar brengen.
(Human Rights Activists in Iran – 15 augustus 2012)