Volgens berichten zijn op maandag 3 september drie van de acht gevangenen die van de Qezel Hesar-gevangenis waren overgebracht naar Gohardasht [Rajayi Shahr] gevangenis om vier uur ’s nachts opgehangen. Twee van deze gevangenen waren broers. Ze waren  beschuldigd van aan drugs gerelateerde misdrijven.

De namen van de twee broers die op maandag zijn opgehangen luiden: Parviz Parvizi, geboren in 1978, en Iraj Parvizi, geboren in 1980. Ze zaten beiden ruim 3,5 jaar vast in unit 2 van de Qezel Hesar-gevangenis in Karaj. Ze waren afkomstig uit de regio Hersin in Kermanshah.

Op dit moment zijn drie andere gevangenen in isoleercellen in de Gohardasht-gevangenis in afwachting van hun terechtstelling. Ze zouden naar verluidt op woensdag 5 september opgehangen worden. Er zijn geen berichten over het lot van de twee andere gevangenen.

Vierentwintig uur na hun ophanging had de Iraanse rechterlijke macht nog steeds niet bekendgemaakt of deze drie mannen zijn opgehangen.
Volgens onbevestigde berichten is de rechterlijke macht van plan om in de komende paar weken mensen in Teheran in het openbaar terecht te stellen.
(Human Rights and Democracy Activists in Iran – 3 september 2012)