Navid Khanjani, lid van de Human Rights Reporters en van de Vereniging tegen vooroordelen in het onderwijs, is overgebracht naar de Rajayi Shahr (Gohardasht) gevangenis om zijn straf van 12 jaar uit te zitten. Bovendien mag hij het land niet uit en mag hij zijn opleiding niet voltooien.

Volgens de woordvoerder van de Vereniging tegen vooroordelen in het onderwijs, Marzieh Armin, liet Navid telefonisch vanuit de gevangenis weten dat hij naar de Rajayi Shahr gevangenis werd overgeplaatst om zijn straf uit te zitten.
Khanjani werd op 23 augustus vastgezet toen hij, samen met 34 anderen, in Azerbeidzjan was om daar mensen te helpen die door de aardbeving getroffen waren. Hij ging eerst naar de Evin gevangenis en werd op 10 september overgeplaatst naar de Rajayi Shahr gevangenis.

Navid Khanjani is beschuldigd van ‘het publiceren van leugens, het creëren van publieke onrust, propaganda tegen de regering en het geven van interviews aan buitenlandse televisie en radiozenders, het lidmaatschap van de Centrale Raad van de Human Rights Reporters en het oprichten van de Groepering tegen het weigeren van onderwijs ‘.
Volgens het schriftelijke vonnis dat aan zijn advocaat verstrekt werd, mag hij tevens het land niet verlaten.
Momenteel zit een aantal studenten, die hun opleiding niet mogen voortzetten, gevangen. Dit zijn o.a. Majid Tavakoli, Zia Nabavi en Majid Dori. (Website Radio Germany -Farsi Service – 20 september 2012)