28 september 2012 – Iraanse ballingen en mensenrechtenactivisten protesteren voor het VN-hoofdkwartier: weg met Ahmadinejad – weg met de dictatuur – Stop executies en mensenrechtenschendingen in Iran!

Voor het VN-hoofdkwartier in New York kwamen op 26 september duizenden Iraanse dissidenten en mensenrechtenactivisten bijeen om te protesteren tegen de aanwezigheid van de president van het regime in Teheran, Ahmadinejad, bij de Algemene Vergadering van de VN.

De demonstranten maakten duidelijk dat Ahmadinejad niet namens het Iraanse volk spreekt, en waarschuwden voor het nucleaire programma van het regime in Teheran, wat een bedreiging voor de wereldvrede, inhoudt.

Zij vestigden de aandacht erop, dat de moellah-dictatuur door middel van executies, martelingen en wrede onderdrukking een schrikbewind uitoefent op de bevolking van Iran, en eisten doeltreffende tegenmaatregelen van de VN.
Onder de sprekers op de bijeenkomst was Rudolph Giuliani, burgemeester van New York tijdens de aanslagen van 11 september 2001.