De gevangenzittende blogger Mohammad-Reza Pour-Sharaji, 51, heeft in de voorbije drie dagen in coma gelegen en is overgebracht naar de ziekenafdeling in de Gohardasht- [Rajayi Shahr] gevangenis in Karaj. Hij is nog steeds in coma en verkeert volgens sommige berichten in kritieke toestand.

De familie van deze blogger heeft in de voorbije paar dagen buiten bij de gevangenis bijna dag en nacht gewacht om hun dierbare te kunnen bezoeken, maar de ondervragers van het Inlichtingenbureau hebben tot nu toe geweigerd hen toe te laten. De familie, die onmenselijk is behandeld door gevangenisbeambten, heeft slechts te horen gekregen dat hij in coma ligt

Pour-Sharaji lijdt sinds enige tijd aan diverse aandoeningen. De meeste daarvan heeft hij gekregen in de tijd dat hij gevangenzat. Hij heeft nier-, prostaat- en andere problemen, maar gevangenisbeambten hebben tot nu toe verhinderd dat hij daarvoor wordt behandeld.

De gevangenzittende blogger Mohammad-Reza Pour-Sharaji (alias Siamak Mehr) werd in september 2010 gearresteerd wegens het publiceren van zijn persoonlijke opvattingen in zijn weblog ‘Bericht aan Iran’.

Na maanden van martelingen in een isoleercel werd hij door een rechtbank tot een celstraf van drie jaar veroordeeld wegens het beledigen van Ali Khamenei [de leider van de Islamitische Revolutie] en het in gevaar brengen van de nationale veiligheid.
In september 2011 werd hij van de afdeling voor politieke gevangenen in deze gevangenis overgeplaatst naar een afdeling voor niet-politieke gevangenen.

(Human Rights and Democracy Activists in Iran – 3 oktober 2012)