Volgens berichten veroorzaakt het stopzetten van het pensioen van gedetineerde leraar Mohammad-Amin Agoushi ernstige financiële problemen voor zijn familie.
Zaman Agoushi, zijn 24 jaar oude zoon, zag zich gedwongen zijn linker nier te verkopen aan het Khomeini Ziekenhuis in Piranshahr om zijn vader te kunnen bezoeken in de Zahedan Gevangenis. Zaman is gehuwd en heeft een baby van twee maanden.

De familie Agoushi moest ver reizen naar Zahedan en betaalde veel geld om de reis te bekostigen. Ze zagen zich gedwongen om lang te wachten aan de poort van de Zahedan Gevangenis en pas na kwetsende inspecties en een gedwongen verblijf in de hete zon kregen ze te horen dat ze de gedetineerde leerkracht 30 minuten mochten spreken. Ze protesteerden en legden de bewakers uit dat ze ver hadden gereisd en veel kosten hadden gemaakt om in Zahedan te komen, maar de gevangenbewaarder verlengde de bezoektijd niet.

Mohammad Amin Agoushi lijdt aan ernstige kwalen in de gevangenis, waaronder zenuwaandoeningen die hij opliep tijdens de eerste fase van de martelingen.
Ook heeft hij een huidziekte waardoor zijn gezicht, tong en mond vol blaren zitten, maar de geheime dienst weigert hem te laten behandelen om hem nog meer onder druk te zetten.

Zahedan Gevangenis beschikt niet eens over een verpleegkundige en wordt slechts eens in de twee weken bezocht door arts, die te weinig medische ervaring heeft en uitsluitend pijnstillers voorschrijft.
Er komt nooit een specialist naar deze gevangenis, die zelfs de meest essentiële faciliteiten ontbeert.

De sanitaire voorzieningen zijn lamentabel en vanwege het ontbreken van medische faciliteiten sterven er gevangenen aan eenvoudig behandelbare ziekten, zodat de gevangenis een buitensporig sterftecijfer kent.
Ook zijn verschillende soorten narcotica, binnengebracht door gevangenisfunctionarissen, gemakkelijk verkrijgbaar in de Zahedan gevangenis. Gevangenisfunctionarissen verdienen veel geld aan de drugshandel binnen de gevangenis. (Human Rights and Democracy Activists in Iran – 21 sep. 2012)