10 november 2012 – Volgens ooggetuigen is Sattar Beheshti tijdens de ondervragingen zwaar geslagen en gemarteld. Zijn hoofd, gezicht en lichaam vertoonden sporen van marteling en verwondingen.
Volgens rapporten van mensenrechtenactivisten is de dissidente internet activist Sattar Beheshti in Iran in de gevangenis doodgemarteld.
De 35-jarige blogger werd volgens zijn familie op 30 oktober gearresteerd door de Iraanse cyberpolitie, die wordt ingezet tegen  internet-activisten, bij hem thuis in de stad Rabat Karim ten zuid-oosten van Teheran. Van te voren was hij al gewaarschuwd wegens zijn dissidente opvattingen die hij op internet publiceerde.

Op 6 november werd zijn familie door de politie geïnformeerd over zijn dood. De familie moest zijn lichaam ophalen uit de beruchte Kahrizak gevangenis. De familie verklaarde dat hij helemaal gezond was voordat hij werd gearresteerd.
Ooggetuigen, die met familieleden van Beheshti spraken, meldden dat hij tijdens de ondervragingen zwaar geslagen en gemarteld is. Zijn hoofd, gezicht en lichaam vertoonden sporen van marteling en verwondingen.

Sattar Beheshti met zijn moeder

Volgens de organisatie “Reporters without Borders” kreeg Beheshti’s familie van de autoriteiten de opdracht om het lichaam snel te begraven. De familie mocht de media niet informeren. Naar verluidt mocht alleen Beheshti’s zwager de begrafenis bijwonen.

“Reporters Without Borders” meldde ook dat Beheshti bekend was bij de Iraanse politie omdat hij bij de studentenprotesten van 2002 ook al was gearresteerd. De organisatie, die campagne voert voor de persvrijheid, hekelt de straffeloosheid bij de  mensenrechtenschendingen van het regime van Teheran: “Tot op heden is nog niemand, die verantwoordelijk is voor de dood van journalisten en bloggers in de gevangenis, berecht.”

In de afgelopen jaren zijn meerdere politieke gevangenen in hechtenis gestorven – onder andere de Canadees-Iraanse fotojournaliste Zahra Kazemi, die als gevolg van mishandeling tijdens de verhoren overleed in de de Evin gevangenis in Teheran.
Amnesty International en het Britse Foreign Office hebben de Iraanse autoriteiten gevraagd om een onderzoek naar de dood van Sattar Beheshti.