Jamil Soyedi, 35, een Arabisch-Iraanse man die woonde in Ahwaz, is overleden als gevolg van marteling door veiligheidstroepen.
Volgens berichten werkte Jamil Soyedi in een lasbedrijf en werd hij ongeveer een maand geleden gearresteerd door veiligheidstroepen.
Er is nog altijd niet bekend hoe en waarom deze Arabisch man werd gearresteerd. Volgens berichten had zijn familie in de afgelopen maand voortdurend bij centra van de veiligheidsdienst in Ahwaz geïnformeerd naar zijn verblijfplaats, maar zonder resultaat.

Mensenrechtenreporters zeggen dat het lichaam van Soyedi bij toeval werd gevonden door iemand die hij kende in het lijkenhuis van het bureau van de medisch onderzoeker. De man stelde vervolgens de familie van Jamil Soyedi op de hoogte. Zijn lichaam is nog altijd niet overgedragen aan zijn familie, en zijn familie heeft vergeefs proberen te achterhalen waarom hij werd opgepakt en gemarteld en waaraan hij is overleden.

Zes Arabische politieke activisten zijn voorheen overleden als gevolg van martelingen. Hun namen zijn Gheiban Abidavi, Mohammad Cheldavi, Reza Meghasi, Mohammad Kabi, Naser Albosho en Alireza Ghabishavi. (Activists in Exile – 9 november 2012)