De FATA-politie in Teheran heeft in reactie op vragen van de familie van de gevangengezette blogger Satar Beheshti gezegd dat hij is overleden in een detentiecentrum.
Een van de leden van de familie van Satar heeft in een interview gezegd dat de staatsveiligheidsdienst op vragen van de man van de zus van Satar Beheshti heeft meegedeeld dat ze zijn lichaam kunnen ophalen in het Kahrizak-lijkenhuis.

Satar Beheshti was een blogger en internetactivist die op dinsdag 30 oktober thuis in Robat Karim werd opgepakt door de FATA-politie en naar een onbekende plaats werd overgebracht. Beheshti was actief in sociale netwerken zoals Facebook.

‘Nadat dit bekend was gemaakt aan de man van zijn zus, belde de veiligheidsdienst zijn familie en ontbood hen op het veiligheidspolitiebureau in Teheran in de Shariati-straat. Op onze vraag wat er met hem was gebeurd, kregen we te horen dat we geen vragen mochten stellen en onze mond moesten houden,’ zei deze geïnformeerde bron.
‘Satar Beheshti had voorheen geen gezondheidsproblemen en was toen hij werd gearresteerd ook gezond,’ benadrukte de bron.(Human Rights Activists in Iran – 6 november 2012)