De politieke gevangenen Loqman en Zaniar Moradi, die in afwachting zijn van hun executie, hebben vanuit de Gohardasht [Rajayi Shahr] gevangenis in Karaj een brief geschreven over de tegenstrijdige opmerkingen van de imam van het vrijdaggebed van Marivan.

In deze brief staat o.a.:
Aan het volk van Koerdistan:

Meer dan drie jaar zijn voorbij gegaan sinds onze arrestatie en gedurende die tijd hebben wij, behalve de ontberingen en pijn van het gevangen zitten, ook de heimwee moeten verdragen, omdat de Rajayi Shahr gevangenis in Karaj, waar wij gedetineerd zijn,  kilometers ver verwijderd is van onze geboorteplaats. Iedereen weet dat de beschuldiging van moord tegen ons niet bewezen is, ondanks het feit dat de ondervragers probeerden ons door marteling misdaden te laten bekennen die we nooit begaan hebben. Wat nog belangrijker is, de Imam van het vrijdaggebed van Marivan, die het in verschillende kringen over zijn instemming met onze vrijlating heeft, heeft in dit opzicht geen enkele juridische stap genomen.


De zwarte schaduw van executie hangt boven ons hoofd en dit kan elk moment gebeuren. Misschien weet de imam van het vrijdaggebed beter dan wie ook dat we geen moordenaars zijn, maar het is vreemd dat er, ondanks de constante opmerkingen over zijn toestemming om zijn klacht in te trekken, niets gedaan is voor onze vrijheid en niets veranderd is aan onze zaak en ons vonnis.

Loqman en Zaniar Moradi

Rajayi Shahr gevangenis in Karaj – november 2012 (mensenrechten en democratie in Iran – 27 november 2012)