17 december 2012 – Een herdenkingsdienst bij het graf van de dode internetactivist werd een protest tegen de onderdrukking in Iran.
De dissidente internetactivist Sattar Beheshti werd begin november doodgemarteld in een gevangenis in Teheran.
Amnesty International heeft opnieuw geëist dat het regime in Teheran opheldering geeft over de dood van de dissidente internetactivist Sattar Beheshti en de verantwoordelijken vervolgt. De 35-jarige blogger werd begin november, een paar dagen na zijn arrestatie, in een gevangenis in Teheran doodgemarteld.

Intussen hebben talloze mensen tijdens een herdenkingsplechtigheid bij het graf van Sattar Beheshti geprotesteerd tegen de onderdrukking in Iran (foto). De rouwenden werden door de politie van het regime aangevallen. Verschillende mensen raakten gewond, waaronder de moeder van Sattar Beheshti. Het gezin wordt al wekenlang geïntimideerd en bedreigd met represailles als ze erop blijven aandringen dat de moordenaars van Sattar Beheshti ter verantwoording worden geroepen.