10 januari 2013 – Door middel van arrestaties, intimidatie en in elkaar gedraaide beschuldigingen worden steeds meer journalisten ertoe gedwongen hun werk te op te geven.

De organisatie Reporters Without Borders, die campagne voert voor de persvrijheid, waarschuwde op 9 januari dat er in Iran nog steeds willekeurig dissidente journalisten en internet verslaggevers gearresteerd worden.

Bovendien zijn er steeds meer bedreigingen tegen journalisten die voor buitenlandse media werken en hun familieleden in Iran. Door intimidatie en in elkaar gedraaide beschuldigingen worden steeds meer vertegenwoordigers van de media ertoe gedwongen hun werk op te geven.

Reporters Without Borders bericht onder meer over de journalist Mohammad Kimyai, die op 1 januari werd gearresteerd, alsmede over arrestaties van minderjarige internet bloggers