17 januari 2013 – HRANA News Agency – De advocate Manijheh Bohlouli is zonder enige reden of bewijs gearresteerd en door de openbare aanklager in Miyaneh gevangen gezet. Volgens een bericht van het Human Rights Activisten News Agency (HRANA) belde de advocate  vanuit de gevangenis in Miyaneh met haar familie om te vertellen dat ze gevangen zat, en dat de assistent officier van justitie een borgtocht van 5 miljoen toman heeft vastgesteld voor haar.
Haar familie ging met het geld om haar op borgtocht vrij te krijgen naar het kantoor de openbare aanklager, maar werden helaas geconfronteerd met een weigering van de assistent-officier van justitie.

Toen Manijheh Bohlouli vijf maanden geleden in een zaak pleitte, kwam de officier van justitie zelf, samen met een opsporingsambtenaar, naar haar kantoor waarbij sommige bewijsstukken en haar dossiers in beslag genomen werden.
Manijheh Bohlouli diende een klacht in tegen Bagheri, voorzitter, Hossein Moharrami, procureur-generaal, en Soltani, voorzitter van afdeling 102 van de rechtbank van Miyaneh. Maar behalve het feit dat haar klacht geen succes had, fingeerden de ambtenaren van justitie een zaak tegen haar en werd zij onwettig gearresteerd