12-01-2013 – Mehdi Khazali, een gedetineerde Iraanse arts en blogger, is in de Evin Gevangenis aan de zesde ronde van zijn hongerstaking begonnen.
De website Kaleme rapporteerde op 11 januari dat Mehdi Khazali al negen dagen voedsel weigert en door de Evin-autoriteiten in eenzame opsluiting is geplaatst.
Mehdi Khazali werd in november van 2012 voor het laatst gearresteerd bij een aanval van veiligheidstroepen op een schrijversbijeenkomst.

Kaleme bericht dat Khazali zijn eerdere hongerstaking had verbroken toen gevangenisautoriteiten beloofden aan zijn eisen tegemoet te komen. Het uitblijven van de vervulling van die beloften en de voortdurende “onwettige behandeling van gevangenen door de ondervrager en gerechtsbeambten” hebben Khazaliechter tot een nieuwe hongerstaking aangezet.

Mehdi Khazali heeft de regering bekritiseerd in zijn weblogs en dat heeft hem een gevangenisstraf van 14 jaar opgeleverd. Hij is tevens veroordeeld tot 90 zweepslagen.
Khazali is de zoon van Abolghasem Khazali, hardline lid van de Raad van Experts, en de oude Khazali heeft zijn zoon verstoten vanwege zijn hervormende politieke overtuigingen.