12 januari 2013  – De openbare aanklager van Teheran heeft het pleidooi van onvermogen om gevangenisstraf te verdragen van een politieke gevangene in de Gohardasht Gevangenis afgewezen. Mohammad Bannazadeh-Amirkhizi, 63, vooraanstaand zakenman in de bazaar van Teheran, heeft prostaatkanker en moet daarvoor actief behandeld worden met controles, scans en echografieën.

De heer Mohammad Bannazadeh-Amirkhizi werd op 30 november 2009 gearresteerd tijdens een inval op zijn werkplek door agenten van het ministerie van Informatie en Veiligheid (MOIS). Vervolgens werd hij overgebracht naar afdeling 209 van de Evin Gevangenis. Momenteel bevindt hij zich in de Gohardasht gevangenis.
Zijn jongere zus, mevrouw Kobra Bannazadeh-Amirkhizi, bijna 60 jaar oud, zit ook in die gevangenis. Zij heeft meerdere gezondheidsproblemen, maar gevangenisfunctionarissen verhinderen dat zij de noodzakelijke behandelingen krijgt.