25 december 2012 – het theocratische regime heeft Keramatallah Zareian, een 27-jarige student aan de Universiteit van Teheran, door marteling vermoord, een afschuwelijke misdaad tegen de menselijkheid.

Hij is binnen een maand, na Sattar Behesti en Jamil Soweidi,  de derde gevangene die gemarteld is, en zijn verhaal is uitgelekt. Veel politieke gevangenen verdwijnen in martelkamers en safe houses, maar hun verhalen worden nooit openbaar.

Keramatallah Zareian, die al drie keer eerder werd gearresteerd wegens zijn politieke activiteiten en altijd gezocht werd, verdween op 25 december.

De beulen, die hem door marteling gedood hadden, legden zijn lijk in de badkuip van zijn huis in Teherans wijk  Nezamabad onder heet stromend water om de sporen van foltering te maskeren. Zijn lichaam was al aan het vergaan, het was in stukken en vreselijk misvormd.

Trawanten van het regime informeerden zijn familie op 29 december dat er iets gebeurd was met Keramatallah, en vroegen hen om vanuit Jahrom naar Teheran te komen. Agenten van het Ministerie van Inlichtingen (MOIS) van de moellahs vertelden de familie dat hij fysiek gestraft was omdat hij “de Leider” had beledigd.