Iran: politieke gevangenen en mensenrechtenactivisten in de dodencel
 

Beste vrienden,

Bij voorbaat dank voor het luisteren naar onze pijn en onze stem, voor het veroordelen van de schendingen van de mensenrechten in Iran en het helpen van de slachtoffers.
Sinds de komst van Rohani, president van het fundamentalistische regime in Iran, zijn er 210 mensen geëxecuteerd en worden er onder barre omstandigheden 650.000 mensen gevangen gehouden waarvan een groot aantal politieke gevangenen en mensenrechtenactivisten zijn.

Het mullah regime weigert toegang van Ahmad Shaheed, speciale rapporteur van de VN voor mensenrechten in Iran, tot de Iraanse gevangenissen.  Om die reden is een groot deel van de gevangenen in hongerstaking.

Om de mullahs van de ondergang te redden, alsmede zichzelf als een moderne president te presenteren, heeft Rohani recentelijk enkele bekende politieke gevangenen vrijgelaten. Dit terwijl een groot aantal politieke gevangenen en mensenrechtenactivisten wachten op de voltrekking van hun doodvonnis. De families van deze gevangenen zijn in de meeste gevallen onwetend over het lot van hun dierbaren en tienduizenden zijn nog steeds op zoek naar de stoffelijke resten van hun geëxecuteerde familieleden (bijv. tijdens de massamoord van Koerdische bewoners van  Gharna in 1979 en de massamoord van rond  30.000 politieke gevangenen in twee maanden tijd in de zomer van 1988).

Wij willen alle mensenrechtenactivisten, alle gewetensbewuste vrienden die zich voor vrijheid, mensenrechten en een wereld zonder marteling, discriminatie en onderdrukking inzetten, verzoeken om ons te helpen bij de bevrijding van alle politieke gevangenen in Iran en het beschermen van de ter dood veroordeelde intellectuelen.
Om de gruwelijke daden van het dictatoriale regime te openbaren en te veroordelen moet dit dossier bij de VN en het internationale Gerechtshof in Den Haag onder de aandacht worden gebracht. Wij willen u verzoeken om deze reden deel te nemen aan onze campagnes:
A.    Juridische Campagne 
B.    Publiciteitscampagne
Wij danken u van harte voor uw waardevolle steun. In een wereld waar het nieuws over de gruwelijke schendingen van mensenrechten in Iran systematisch wordt genegeerd en weggeselecteerd, geeft uw steun ons de kracht om ons in te zetten voor het redden van levens in nood.

Lieve vrienden, jullie menselijkheid en streven naar gerechtigheid maken een verandering mogelijk voor een betere wereld. Wij hebben groot respect voor uw inzet voor vrijheid in Iran, die een bladzij van onze geschiedenis zal schrijven. Deze menselijke waarden en jullie hartverwarmende steun geven ons moed en hoop om de droom van vrijheid werkelijkheid te maken.

Help ons alstublieft om
de levens van deze vrouwen- en mensenrechtenactivisten te redden en hen te beschermen.
Voor deze campagne vragen wij aan iedereen om ons te ondersteunen met een bijdrage van 150 euro.
U kunt dit ook door een (vrije) maandelijkse bijdrage doen.

De slachtoffers van de mensenrechtenschendingen zullen uw hulp nooit vergeten.
Wij danken u van harte voor uw begrip en solidariteit.