Iran Human Rights, 24 januari 2013 – De campagne van de Iraanse autoriteiten waarbij in het openbaar middeleeuwse straffen worden voltrokken gaat door. Een staatspersbureau in Iran heeft gemeld dat vandaag in de stad Shiraz (in het zuiden van Iran) het amputatievonnis van een gevangene is uitgevoerd.

Volgens het bericht was de gevangene, die werd aangeduid als ‘A.S.H.’, een 29-jarige man. Hij was veroordeeld tot amputatie van vier vingers aan de rechterhand, drie jaar cel en 99 zweepslagen omdat hij een ‘immorele relatie’ was aangegaan.
De hoofdaanklager in Shiraz waarschuwde dat binnenkort vergelijkbare vonnissen voor een aantal andere gevangenen voltrokken zullen worden.

Er is in de voorbije maanden in Iran sprake van een toename van in het openbaar uitgevoerde vonnissen, zoals zweepslagen, terechtstellingen en amputaties.