Persbureau HRANA– Amir Chamani, studentenactivist uit Tabriz, is gistermiddag overgebracht naar de centrale gevangenis van Tabriz.
Volgens een bericht van het persbureau van het persbureau van de Human Rights Activists – HRANA – is Amir Chamani, studentenactivist en master student sociologie aan de particuliere universiteit van Tabriz, op 22 januari jongstleden om 19 uur overgebracht naar het quarantaine-blok van de gevangenis van Tabriz.

Agenten van de veiligheidspolitie Etela’at in Tabriz vielen op 13 januari zijn huis binnen en arresteerden de activist; ook namen ze zijn pc in beslag.
Sindsdien wordt Amir Chamani gedetineerd in de cellen van de Etela’at van Tabriz.

Het is nog steeds niet duidelijk of deze detentie de uitvoering van zijn vonnis van negen maanden gevangenisstraf betreft, of een andere aanleiding heeft.
Hij werd door de Etela’at van Tabriz ondervraagd en vrijgelaten op een borgtocht van 50 miljoen tomans; op 5 juli 2012 werd hij aangeklaagd wegens ‘belediging van de leider en stichter van de Islamitische republiek’ door rechter Hamlbar in Filiaal 1 van het gerechtshof in Tabriz, en veroordeeld tot 6 maanden gevangenisstraf. Tegelijkertijd werd hij beschuldigd van ‘Propaganda tegen het regime’ en veroordeeld tot 100 dagen gevangenisstraf.