Geschreven door Majzooban.org op dinsdag 29 januari 2013
Vier Gonabadi-derwisjen zijn op de weg van Isfahan naar Shahrekord gearresteerd door veiligheidsagenten.

De vier Gonabadi-derwisjen, Arash Shaltouki, Mehrdad Shirazi, Morteza Sohrabi en Hamid Akbari, allen inwoners van Karaj, waren onderweg naar Shahrekord toen ze werden gearresteerd.

Na de auto van de derwisjen aangehouden te hebben, doorzochten de veiligheidsagenten, die hen hadden opgewacht, de auto, waarbij ze hen intimideerden en grove taal gebruikten.

Vervolgens werden de opgepakte derwisjen meegenomen naar Isfahan. Aldaar werden drie van hen (Mehrdad Shirazi, Morteza Sohrabi en Hamid Akbari) vrijgelaten na een aantal uren verhoord te zijn, maar Arash Shaltouki is door veiligheidsagenten overgebracht naar de onder het ministerie van Inlichtingen ressorterende Evin-gevangenis.

Daarnaast zijn veiligheidsagenten in een gecoördineerde en geplande actie zonder een machtigingsbewijs het huis van Arash Shaltouki in Karaj binnengedrongen.
Onder bedreiging van zijn familie hebben ze persoonlijke bezittingen van hem in beslag genomen, zoals religieuze boeken, video’s, cassettebandjes, cd’s en zijn pc, zonder een gedetailleerde lijst te maken van de geconfisqueerde spullen Iran start afschuwelijke campagne tegen misdaad.