3 februari 2013 – Persbureau HRANA – Na de eerdere arrestatie van Koerdische studentenactivisten is ook Khaled Mohammadi, masterstudent geografie, opgepakt.
Volgens een bericht van Human Rights Activists News Agency (HRANA), dat werd overgenomen van de website Daneshjoonews, is masterstudent geografie Khaled Mohammadi vorige week opgepakt en overgebracht naar een onbekende plaats.

Daarvoor waren vier Koerdische studentenactivisten opgepakt in Marivan, en met Khaled Mohammadi’s arrestatie is het aantal gedetineerden gestegen tot vijf.

De namen van de vier Koerdische studentenactivisten zijn: Saman Mohammadi (student aan de Universiteit van Oroomiyeh), Soran Daneshvar (student huisvesting en stedelijke ontwikkeling aan de Universiteit van Koerdistan), Davoud Ghasimi (bachelorstudent sociologie aan de particuliere Universiteit van Teheran) en Mohammad Kohnehpoushi (student aan de Universiteit van Oroomiyeh).

De woningen van deze gearresteerde studenten zijn doorzocht en hun persoonlijke bezittingen zoals computers zijn in beslag genomen door veiligheidstroepen. Er is niets bekend over hun huidige verblijfplaats en situatie.

Op dit moment zitten ongeveer 30 Iraanse studenten vast in gevangenissen, en de meesten van hen zijn veroordeeld tot langdurige celstraffen.