5 februari 2013 – Persbureau HRANA – Hamza Rigi, een Baluchische politieke gevangene, wordt door het Iraanse regime al meer dan 32 maanden in eenzame opsluiting gehouden. Volgens een bericht van Human Rights Activists News Agency (HRANA) werd Hamza Rigi opgepakt wegens het onderhouden van banden met de oppositiegroep Jondollah en is hij door het revolutionaire hof in Zahedan ter dood veroordeeld en is dit vonnis bevestigd.

Hamza Rigi is uit protest tegen zijn veroordeling meer dan 25 dagen in hongerstaking geweest.

‘Hamza Rigi was nog geen achttien toen hij werd opgepakt, en zijn doodsvonnis is tegen de Internationale Conventie die mede ondertekend is door de Islamitische Republiek. Hamza is na zijn arrestatie gemarteld en de meest van zijn bekentenissen heeft hij gedaan terwijl hij gemarteld werd,’ vertelde een van zijn familieleden aan een journalist van HRANA.