Persbureau HRANA – Twee maanden nadat zeven baha’i’s uit de provincie Golestan zijn overgebracht naar een andere gevangenis, bevinden de gedetineerden zich nog steeds in tijdelijke detentie en is onzeker hoe het met hen is.
Volgens een bericht van Human Rights Activists News Agency (HRANA) zijn hun families er na tal van bezoeken aan Teheran en het revolutionaire hof er niet in geslaagd hen voorwaardelijk op borgtocht vrij te krijgen.

De rechters hebben de zaak doorverwezen naar het revolutionaire hof en het hof heeft de zaak terugverwezen. Daarnaast mochten hun advocaten hun cliënten niet bezoeken.

Na verhoord te zijn in de Evin-gevangenis zijn deze zeven baha’i’s overgebracht naar de Rajaie Shahr-gevangenis zonder dat er een gerechtelijk proces heeft plaatsgehad.

De families van deze gedetineerden zijn herhaaldelijk naar Teheran en Karaj gereisd om de gevangenen te bezoeken en na te gaan hoe het met hen gaat.

Kourosh Zyari, een van de zeven gedetineerden, heeft een ernstige verwonding aan een van zijn benen en was een week voordat hij werd opgepakt niet in staat om te lopen. Ondanks verzoeken van zijn familie heeft hij geen behandeling of medisch verlof gekregen van de gevangenisdirectie of andere betrokken functionarissen.

Farahmand Sanaie, Farhad Fahandezh, Kamal Kashani, Payam Markazim, Siamak Sadri en Foad Fahandezh zijn de andere gedetineerden die op dit moment vastzitten in zaal 12 van afdeling 4 van de Rajaie Shahr-gevangenis.