22 februari 2013 – HRANA persbureau – Zanyar Moradi, de ter dood veroordeelde Koerdische politieke gevangene, heeft hevige pijn in haar benen en mocht niet naar het ziekenhuis worden overgeplaatst voor de benodigde behandelingen.

Volgens een bericht van het persbureau van de Human Rights Activists, HRANA, verzocht deze politieke gevangene om vervolgbehandelingen en verdere medische behandeling, maar kreeg van de gevangenisfunctionarissen te horen: “Je bent toch al ter dood veroordeeld, waarom heb je dan medische behandeling nodig?”.

“Ik heb verschrikkelijk pijn aan mijn linkerbeen, en word daardoor ernstig gehinderd in mijn dagelijks leven”, schrijft Zanyar Moradi vanuit de gevangenis. Hij verduidelijkte dat de pijn een gevolg is van martelingen tijdens de verhoren en schrijft: “Vertel de wereld dat de autoriteiten in Iran, als een jongeman zegt dat hij wellicht gehandicapt zal raken door de martelingen, antwoorden dat ze hem immers toch gaan vermoorden.”