21 februari 2013 – Volgens een verslaggever van Majzooban arresteerden veiligheidspolitie en agenten in burger op 3e Esfand 1391 (21 Feb 2013) meer dan 300 derwisjen voor de poort van Evin. Vanaf gisteravond werden alle routes naar de Evin door de veiligheidspolitie gecontroleerd en er stonden vanaf de vroege ochtend agenten van de Republikeinse Garde voor de Evin.

Volgens berichten zijn sommige derwisjen na een paar uur vrijgelaten, maar van de andere gedetineerden is geen nieuws.
Een aantal gedetineerde derwisjen werden na overplaatsing naar het detentiecentrum mishandeld, geslagen en uitgescholden. Veiligheidsagenten vroegen hen om een verklaring te tekenen, maar ze verzetten zich en weigerden te tekenen. Na een verhoor van een aantal uren werden ze vrijgelaten.

Een groot aantal Gonabadi-derwisjen had aangekondigd dat zij zich met hun eigendommen en bagage op 3 Esfand om 10 uur ’s ochtends zouden verzamelen voor de Evin Gevangenis, als steunbetuiging aan de vele gedetineerde derwisjen – van wie sommige al meer dan 35 dagen in de isoleercel zitten – en aan de twee derwisjen die al 36 dagen in hongerstaking zijn in de Adel Abad gevangenis van Shiraz.

Ook eisen de Gonabadi-derwisjen een eerlijk proces bij de behandeling van de aanklachten, en voegen daaraan toe: Wij zijn nog eerder bereid ons bij onze broeders in de gevangenis te voegen, dan toe te kijken en “getuige te zijn van de onderdrukking waaraan onze broeders en pleitbezorgers onderworpen worden.”

Namen van gedetineerde derwisjen luiden:

 1. Behzad Nouri Kouchi
 2. Ataollah Broumand
 3. Keyvan Koulivand
 4. Hamid Rahmani
 5. Hasan Moghadam
 6. Amin Karami
 7. Ali Asadi
 8. Reza Ferdous Moghadam
 9. Masoud Rezaee
 10. Mohammad Hashemi
 11. Najmeddin Nouri
 12. Aliashraf Shadkam
 13. Peyman Amraee
 14. Amir Haji Abadi