17 februari 2013 – Mensenrechtencomité eist doeltreffende garanties voor de bescherming en de veiligheid van de Iraanse ballingen in Camp Liberty
Het Mensenrechtencomité van de Vereniging van Advocaten van Engeland en Wales (BHRC) heeft op 14 februari de terroristische aanval op de Iraanse asielzoekers in Camp Liberty in Irak scherp veroordeeld. De aanval op het vluchtelingenkamp eiste zeven doden en meer dan 100 gewonden.

Het Mensenrechtencomité, dat zich op internationaal niveau inzet voor de rechtsstaat en de eerbiediging van de mensenrechten, wees erop dat de Iraanse ballingen in Camp Liberty als asielzoekers het recht hebben op internationale bescherming. Zij sommeerden de Iraakse regering om de aanval onmiddellijk te onderzoeken en de daders strafrechtelijk te vervolgen. De BHRC eiste effectieve veiligheidsgaranties voor de Iraanse ballingen in Camp Liberty.

Camp Liberty: de toestand van veel gewonden is nog steeds kritiek

Camp Liberty: de toestand van veel gewonden is nog steeds kritiek