22 april 2013 – HRANA News Agency – De studentenactivist Amir Chamani ging op 19 april 2013 terug naar de gevangenis in Tabriz om de rest van zijn straf uit te zitten.
Volgens een bericht van Human Rights Activists News Agency (HRANA) had Amir Chamani op 15 april 2013 verlof gekregen. Hij was op 13 januari 2013 in zijn woning gearresteerd en werd naar de centrale gevangenis van Tabriz gebracht om 9 maanden gevangenisstraf uit te zitten, nadat hij eerst 2 weken bij de veiligheidsdienst van Tabriz vast zat.

De sociologie student van de Tabriz Azad universiteit kwam vrij na betaling van een borgtocht van 50 miljoen Toman nadat hij meerdere keren was ondervraagd. Hij werd daarna door rechter Hamlbar veroordeeld tot 6 maanden wegens belediging van de leider en de stichter van de Islamitische Republiek, 91 dagen wegens propaganda tegen de regering en 40 zweepslagen wegens belediging van de voorzitter van de revolutionaire rechtbank van Tabriz.