1 mei 2013 – Mensenrechtenactivisten en veiligheidsadviseurs waarschuwen voor nog meer aanvallen op de Iraanse oppositie en eisen de evacuatie van Camp Liberty.
Op 29 april is Camp Liberty bij Bagdad, waar meer dan 3.000 Iraanse asielzoekers worden vastgehouden, opnieuw beschoten door minstens 20 raketten. Er waren geen doden of gewonden, omdat de raketten insloegen in het zuidelijke deel van het kamp, op enige afstand van het woongedeelte. De explosies veroorzaakte trillingen in alle barakken van het kamp.

Deze nieuwe aanval toont aan in welke levensgevaarlijke situatie de weerloze burgers van het kamp zich bevinden. Op 9 februari werden bij een brute aanval op Camp Liberty acht Iraanse ballingen gedood en meer dan 100 gewond. Fundamentalistische huurlingen van het regime in Teheran hebben gedreigd met nog meer aanvallen op de Iraanse oppositie.

Camp Liberty na de aanval van februari 2013: de golfplaten barakken bieden de Iraanse ballingen geen bescherming tegen  luchtaanvallen
In Camp Liberty moeten de mensen in een beperkte ruimte wonen. In de barakken van het kamp zijn de vluchtelingen weerloos tegen aanvallen met raketten en mortieren.

Er zijn geen faciliteiten om hen tegen de aanvallen te beschermen. Het Iraakse leger, dat de toezicht heeft op het kamp, staat niet toe dat er in Camp Liberty veiligheidsmaatregelen worden genomen die ervoor zorgen dat de vluchtelingen in ieder geval provisorisch tegen verdere aanvallen worden beschermd. De betonnen muren die er vroeger stonden om de woonbarakken van het kamp te beschermen, zijn ondanks herhaalde verzoeken niet teruggeplaatst. Civiele beschermingsmaatregelen voor de vluchtelingen zijn niet toegestaan. In Camp Liberty zijn geen adequate medische voorzieningen voor spoedeisende behandeling van gewonden.

Na de raketbeschietingen op 29 april hebben de asielzoekers van Camp Liberty er bij de internationale gemeenschap opnieuw op aangedrongen dat ze onmiddellijk naar veilige derde landen worden geëvacueerd. Indien dit niet op korte termijn mogelijk is, willen de Iraanse ballingen terug naar de nederzetting Ashraf, waaruit zij in 2012 onder dwang werden verdreven, en daar onder internationale bescherming gesteld worden. Ashraf biedt door zijn oppervlakte, vaste gebouwen en de daar bestaande beschermende faciliteiten meer veiligheid tegen terreuraanslagen.

Gedurende de afgelopen weken hebben mensenrechtenactivisten en veiligheidsadviseurs herhaaldelijk gewaarschuwd voor nog meer aanvallen op de Iraanse oppositie en geëist dat  Camp Liberty moet worden geëvacueerd, gezien de actuele terroristische bedreigingen die tegen de Iraanse ballingen geuit worden.