28 april 2013 – Na de arrestatie van twee Assyriërs inzake de priesters van de Immanuel-kerk in Teheran afgelopen februari, heeft het Assyrische parlementslid, Yunatan Bet Kelya, journalist en auteur Shadyar Omrani, opgeroepen om uitleg te geven.

Shadyar Omrani, auteur, journalist en vertaler, die vroeger contact onderhield met buitenlandse media onder de naam “Shuresh Raha”, werd eerder gearresteerd op beschuldiging van samenwerking met de gearresteerde Assyriërs en werd opgeroepen voor een telefonisch onderhoud op 11 februari 2013 en op 24 februari 2013.
Mevr.  Omrani heeft samengewerkt met de Iraanse christenen door het schrijven van verslagen en artikelen en het publiceren van nieuws.
Het moet gezegd worden dat Yunatan Bet Kelya altijd heeft meegewerkt met de overheid bij de onderdrukking van Iraanse Assyriërs.