20 mei 2013 – Video van de raketaanval op 29-04-2013: de asielzoekers in Camp Liberty zijn weerloos tegen terreuraanslagen.
De 1.000 vrouwelijke Iraanse dissidenten, die in Camp Liberty bij Bagdad worden vastgehouden, hebben een oproep voor hulp gedaan aan de internationale gemeenschap. De in totaal meer dan 3.000 Iraanse asielzoekers in Camp Liberty verkeren in acuut levensgevaar. Ze zijn door Iraakse huurlingen van het regime in Teheran bedreigd met nog meer aanvallen. Het kamp was op 9 februari het doelwit van een wrede terroristische aanslag waarbij acht doden en 100 gewonden vielen.

De Iraanse dissidente Pouran Najafi was een van de dodelijke slachtoffers van de aanslag op Camp Liberty in februari 2013.
Op 29 april werd Camp Liberty opnieuw beschoten met minstens 20 raketten. Onlangs werd een nieuwe video vrijgegeven, die tijdens de raketaanval op 29 april is opgenomen door ooggetuigen. De video toont aan dat de Iraanse ballingen in Camp Liberty weerloos zijn tegen terreuraanslagen.

De vrouwen in Camp Liberty doen in hun brief een oproep aan de VN secretaris-generaal, de Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de Verenigde Naties, Amnesty International en andere mensenrechtenorganisaties om ervoor te zorgen dat internationale waarnemers toegang tot Camp Liberty krijgen en dat er doeltreffende maatregelen worden genomen om nog een bloedbad onder de weerloze vluchtelingen te voorkomen.

De vrouwen oefenen scherpe kritiek uit op het gebrek aan inzet van de VN om de bewoners van het kamp te beschermen tegen de aanvallen en het schenden van hun mensenrechten. Het kamp staat onder toezicht van het Iraakse leger. De mensenrechten van de Iraanse asielzoekers worden geschonden, doordat ze er als gevangenen worden vastgehouden. Zij hebben geen bewegingsvrijheid en mogen geen contact  hebben met de buitenwereld.

De vrouwen willen vrije toegang tot het kamp voor onafhankelijke controleurs inzake mensenrechten, advocaten, parlementariërs en journalisten, zodat de internationale gemeenschap geïnformeerd kan worden over de mensenrechtenschendingen en de levensgevaarlijke situatie waarin  de vluchtelingen zich bevinden, zodat het leven van meer dan 3.000 kwetsbare mensen in Camp Liberty gered wordt.